restanyada

restanyada f CULT POP

En el procés tradicional d'elaboració del vi, és el manadet de tanys que es col·loca al fons del cubell, just davant del forat de l'aixeta. La funció d'aquest manoll és la de servir de filtre en trascolar, tot permetent el pas del vi alhora que reté la pinyolada i impedeix el pas de la brisa.

Les rames de les plantes usades a aquest efecte, a més de la citada utilitat filtradora, tenen també la funció d'aromatitzar i transmetre el seu gust al most en fermentació, raó per la qual hom fa la restanyada amb plantes aromàtiques, com ara la frígola o el fonoll. [AMB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments