pastanaga

pastanaga f

1.
BOT [Daucus carota] Planta originària d’Europa, de la família de les umbel·líferes, de la qual s’aprofita l’arrel gruixuda, molt rica en vitamines A, B i C.

És una planta biennal, que floreix el segon any de vida. Fa una roseta de fulles dividides i de pecíols llargs. Floreix en umbel·la.

La seua importància agrícola a les Pitiüses ha estat tradicionalment petita, encara que les condicions són bones per al seu conreu en els sòls ben airejats i fluixos, especialment els argilosos i arenosos.

Es pot sembrar durant tot l’any, a partir de gener en llocs càlids i de març en els més freds, separades entre cinc i vuit cm. La collita es fa a partir dels 50 dies fins als tres mesos de la sembra, segons les varietats.

Dialectalment també s’empra la forma bastanaga. [CGV]

2.
ICT Nom amb el qual es coneix a diversos llocs de les Pitiüses la femella del sanut . [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments