flaó

flaó m GASTRON Pastís típic de la cuina pitiüsa que té una base feta amb farina, anís i oli que s’estén i es col·loca sobre una llauna plana i redona; amb els dits es fa un doblec a tot el voltant o s’empra una llauna ondulada. Després s’omple amb una pasta més clara feta amb ous, formatge tendre, sucre i herba sana, tot ben mesclat. A continuació es forneja. Es menja fred i s’acostuma a cobrir amb una capa de sucre mòlt. Aquest pastís és propi de Pasqua, ja que abans era el temps dels millors formatges. Avui es consumeix durant tot l’any. Amb aquest nom, és un pastís també conegut en altres indrets de parla catalana i té com a ingredient bàsic el farciment amb formatge tendre. Aquesta paraula apareix per primera vegada en el llibre Blanquerna de Ramon Llull: “li donà un flaó que menjàs en l’escola si li venia sabor de menjar”. [BGF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments