cul

cul m ANAT La part inferoposterior del cos humà i dels altres vertebrats, en la qual està situat l’orifici d’expulsió dels excrements; p ext part inferior o posterior d’una cosa, fons d’un recipient.

1 cul de cisterna CULT POP El fons de la cisterna. Quan el dipòsit és circular sol tenir forma còncava, en canvi quan aquest és cúbic sol ser pla, però amb un petit clotó que facilita les feines de neteja en recollir-s’hi dins els ressols.

2 cul del forn de calç És el sòl del forn, és a dir, la part més baixa on es posa la llenya per fer el foc i on resta la cendra en haver acabat la cocció. [AMB]

3 cul de porc Pinya que hom fa a l’extrem d’un cap o d’una corda, tot donant-li forma de pom boterut.

4 cul-de-sac NÀUT Part final d’un port o d’una cala, on l’espai es redueix i dificulta la maniobra d’un vaixell. [APC]

5.
DIAL loc 1 Sembla que es cul no li cap damunt sa cadira: hom ho diu d’una persona molt bellugadissa. [DCVB] 2 Anar peu as cul: equival a anar a la velocitat màxima, molt de pressa.


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments