codony

codony m BOT Fruit del codonyer . De manera natural és aspre i pràcticament immenjable. Es consumeix cuit, torrat o bullit o se’n fan conserves molt agradables, com en el cas del codonyat. Té usos en rebosteria i medicina. És astringent i tònic. Té un sabor aspre que fa preferible el consum en forma de melmelades, codonyats, gelatines, etc., encara que es pot menjar natural, cuit i ensucrat. A les Pitiüses es diferencien dues varietats diferents: el codony, més gran i normalment emprat per fer la confitura, que únicament quan està ben madur també es pot menjar, i la codonyeta, que és de grandària més petita, molt dolça, i que es pot menjar directament. [CGV]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments