carabassó

carabassó  m BOT També anomenatcarabassí, és el fruit de la carabassonera (Cucurbita pepo var. condensa). Normalment es consumeix fregit amb oli, però també en sopes, etc. És ric en proteïnes, glúcids i vitamines, sobretot vitamina A. No s’ha de confondre amb el fruit de lacarabassa (Cucurbita maxima var. turbaniformis), que en alguns llocs també s’anomena carabassó, però que té forma de turbant, sense carn i amb la cavitat central buida. [CGV]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments