capità

capità  m NÀUT
1. Oficial graduat, dit també capità de vaixell, que exerceix o pot exercir el comandament suprem d’un vaixell mercant.
2. Capità de corbeta. En algunes marines de guerra europees, oficial que pos-seeix el grau de cos general de l’armada superior al de tinent de navili i inferior al de capità de fragata, equivalent al grau de comandant de l’exèrcit de terra.
3. Capità de Fragata. En algunes marines de guerra europees, oficial que posseeix el grau de cos general de l’armada superior al de capità de corbeta i inferior al de capità de navili, equivalent al grau de tinent coronel a l’exèrcit de terra.
4. Capità de navili. En algunes marines de guerra europees, oficial que posseeix el grau del cos general de l’armada superior al de capità de fragata i inferior al de contraalmirall, equivalent al grau de coronel de l’exèrcit de terra.
5. Capità de port. Oficial de l’armada les atribucions del qual són la regulació de la navegació d’un port i la conservació de les instal·lacions nàutiques. [APC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments