botifarra

botifarra  f
1. CULT POP/ALIM  Embotit consistent en un budell gruixat farcit de carn de porc (principalment carassa, xulla i els bocins més sanguinolents) capolada o tallada menut, que és pastada amb sang, sal i diverses espècies (pebre, pebrera vermella, nou moscada, tot espècies, fonoll, etc.) i posteriorment cuita a la caldera. [AMB]
2. ETNOL/INDUM Artifici consistent en un canó o tubet de llenç amb ànima de drap, palla o una altra matèria, que les dones es col·locaven al voltant de la cintura, per eixamplar els costats i igualar la caiguda del faldar. L’acurçament del cos a les Pitiüses degué portar aparellat el canvi d’ubicació de la botifarra, que passaria a posar-se sota el pit, i serviria, així, per elevar-lo. [LMP]
3. DIAL fig Persona que aparenta saber molt i sap poc.                


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments