- Inici/
- Índex Alfabètic/
- A/
- AM/
- amaurar
amaurar
amaurar v tr DIAL/CULT POP
1. Treballar una pasta (farina, fang, etc.) fins a donar-li la forma i consistència degudes.
2. Endolcir i engreixar la pasta de farina posant-hi oli o sucre.
3. Reblanir o estovar alguna cosa. a) Amaurar pells: adobar o assaonar la pell d’un animal. Quan la pell és destinada als caps d’un tambor, s’amaura submergint-la dins una solució d’aigua amb calç o cendra fins que el pal es desprèn amb facilitat. b) Amaurar tabac: manyuclar periòdicament les fulles del tabac, mentre dura el procés de l’assecat, per tal d’evitar que tornin fortes i trencadisses. c) Amaurar la calç: afegir aigua a la calç viva per després emblanquinar. [AMB] 4 fig Tupar fort, apallissar.
Descàrregues
