allioli

allioli m ALIM Salsa que consta d’alls picats dins un morter i un poc de sal, als quals es va afegint a poc a poc oli d’oliva mentre es remena, fins que s’obté una emulsió. A aquesta salsa en ocasions també s’hi afegeix patata bullida o rovell d’ou. Sol servir-se per acompanyar carns torrades i guisats de peix, principalment. És creença popular que l’allioli s’ha de fer en silenci, sense parlar i remenant sempre en la mateixa direcció per evitar que es triï. [AMB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments