abeurador

abeurador CULT POP m

1.
Pica o conjunt de piques grosses de pedra utilitzades per abeurar el bestiar gros. Ocasionalment els recipients usats amb tal finalitat són antics sarcòfags o altres peces de valor arqueològic o històric.

2.
Atuell de terrissa, vidre, metall, plàstic o altre material, on es posa aigua per tal que hi begui l’aferam , i esp gallines, coloms o altres ocells.

3.
Beguda, bassa o rec d’aigua on els ocells del camp solen anar a beure.

4.
CONSTR Cadascuna de les regates que es fan en els mitjans, carreus o altres pedres de construcció, a fi que, una vegada plenes amb una mescla clara de ciment o guix, el morter clar que s’hi tira una vegada feta la filada, serveixin com a nervi d’unió entre les pedres.

5.
CONSTR Morter clar de ciment o guix que es tira dins les regates de les pedres de construcció, i que en solidificar-se constitueix un nervi d’unió entre aquestes. [AMB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments