Witt, Anneliese

Witt, Anneliese (Berlín 1935 — Eivissa 2018) ART Pedagoga de l’art i ceramista.

L’any 1954 finalitzà el batxillerat a Konstanz i inicià els estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Berlín, on va obtenir la llicenciatura en pedagogia de l’art el 1959. El 1955 arribà per primera vegada a Eivissa amb el professor Curt Lahs, com a membre del grup d’estudiants de Belles Arts de la Hochschule für Bildende Künste. El 1960 es casà amb el pintor eivissenc Rafel Tur Costa i s’instal·là definitivament a Eivissa.

Entre els anys 1971 i 1977 fou professora d’arts plàstiques a l’Escola Blat d’Eivissa, iniciada per Cis Lenaerts el 1970. El 1977 inaugurà a Eivissa la seua pròpia escola d’art per a nens i adults, anomenada Infantart , on impartí classes principalment d’expressió plàstica i tècniques pedagògiques per a mestres de primària i, a partir de l’any 1986, també classes de ceràmica. Va dirigir l’equip d’alumnes de l’escola Infantart que treballà per a la il·lustració del llibre La carpeta de l’infant Renart, amb textos de Joan Cardona Torres, editat pel Consell Insular d’Eivissa i Formentera (1994), el qual la mateixa autora va traduir a l’alemany (1999). Treballà per a l’escola fins a la seua jubilació l’any 2000.

Paral·lelament a la seua tasca pedagògica, obtengué el graduat en arts aplicades de l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa (1976), moment en què inicià un primer contacte amb la ceràmica a les classes de Joan Planells “Daifa” i d’Antoni Pomar; també estudià a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal (1981) i assistí a les classes del ceramista Antonio Peinado (1982).

Des de l’any 1982 desenvolupa una interessant producció artística com a ceramista i participa, des de la seua fundació l’any 2000, en les exposicions organitzades per l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB); així, durant el 2008 i amb motiu de l’Expo de Saragossa, va participar en l’exposició “Aigua”. També el 2008, va realitzar una exposició individual a Eivissa, a la Galeria Via 2. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments