Willi, Jean

Willi, Jean (Basilea, Suïssa 1945) ART Pintor, escriptor i columnista de diverses publicacions europees.

Va descobrir Eivissa l’any 1973 tornant d’un viatge per Àfrica. S’hi va quedar sis mesos i començà a pintar. Dues de les seues pintures d’aquella estada s’exposaren a la Galeria Ivan Spence, però el seu treball com a dibuixant publicitari per a les companyies Olivetti i Kodak, a Basilea i a París, el va reclamar. No obstant això, intentà trobar una manera per poder dedicar-se exclusivament a la pintura i pensà novament en Eivissa; s’hi instal·là definitivament el 1975.

A l’illa es relacionà amb altres artistes com ara Felix Waske, Erwin Bechtold, Eduard Micus i Zush i exposà a la Galeria El Mensajero de Santa Eulària. Ha desenvolupat diverses tècniques que van des del dibuix i el gravat fins al símbol minimalista i l’escriptura automàtica. Amb aquesta darrera adquirí una certa fama registrant a l’Alte Frankfurter Oper textos de notícies o de la famosa novel·la de James Joyce Ulysses, que es llegeix cada 6 de juny amb motiu del Bloomsday a la ràdio irlandesa durant 30 hores seguides. Aquest treball s’exposà l’any següent al Gutenberg Museum de Magúncia i més tard en una col·lectiva juntament amb artistes com Roman Opalka o Cy Twombly. Ha exposat diverses vegades a Eivissa, a Suïssa i a Alemanya. L’any 1988 la revista d’art suïssa Du publicà les seues il·lustracions per a la novel·la Cien años de soledad de García Márquez.

Els anys vuitanta començà a investigar un altre terreny expressiu: la literatura. L’any 1989 va sortir la seua primera novel·la en forma d’una crònica que descriu la convivència dels pagesos eivissencs de Santa Agnès de Corona amb nouvinguts de tot arreu del món. Corona, un dia de festa. Un relat d’Eivissa ha estat traduïda de l’alemany per l’Institut d’Estudis Baleàrics i editada per l’Editorial Mediterrània-Eivissa el 2009. La segona novel·la, Sweet Home, aparegué el 1999. Es basa en la seua pròpia experiència com a fill d’un home que suposadament ha mort la seua companya. La tercera novel·la, Matar, que es va publicar el 2005, és el psicograma d’una persona que una nit de Cap d’Any es proposa per a l’any nou matar algú.

El 2009 continuava alternant l’escriptura amb la pintura. El 2014 la seua obra va exposar-se a la sala de plens de l’Ajuntament d’Eivissa. [PeH]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments