Waske, Felix

Waske, Felix (Viena 1942) ART Entre 1958 i 1967 estudià a l’Escola de Belles Arts de Viena. El 1967 instal·là la seua residència a can Cama, a Sant Carles de Peralta, fins que el 1977 es traslladà a la seua ciutat natal, on viu des d’aleshores, sense deixar mai la casa eivissenca, en què passa llargues temporades i on produeix una part important de la seua obra.

Exposà per primera vegada el 1967 a Viena i, més tard, a Hannover (Alemanya). L’any 1973 exposà a Eivissa, a la Galeria Ivan Spence. Al llarg dels anys següents continuà mostrant els seus treballs a Alemanya (Friburg, Hannover, Stuttgart, Göttingen), a Àustria (Viena i Salzburg, entre d’altres) i a Suècia (Estocolm). L’any 1991 va presentar una mostra de gravats a la Galeria Cap Quadrat i el 1997 tornà a exposar a Eivissa, aquesta vegada dibuixos sobre paper, a la Galeria van der Voort. El 2007, a la Galeria Local 4 de Santa Gertrudis, presentà una exposició de fotografies de petit format, en blanc i negre, a les quals recollia imatges d’objectes curiosos que havia trobat mentre passejava. L’any següent, a la Sala de Cultura de Santa Eulària, exposà una sèrie de retrats fotogràfics de personatges que vivien en aquell poble els anys setanta.

L’obra de Felix Waske es basa en el dibuix sobre paper, en el qual reflecteix un món personal que el diferencia clarament d’altres artistes de la mateixa generació i evidencia una individualitat molt acusada dins les tendències pròpies del moment artístic del seu temps. És un món oníric ple de personatges minúsculs, unes vegades eròtics i unes altres cruels, àngels i dimonis, que omplen tot l’espai del paper i que formen part d’una tradició pictòrica que arrencaria d’El Bosco i entroncaria amb els surrealistes.

Així mateix cal destacar-ne les edicions d’obra gràfica que a vegades acoloreix a mà amb aquarel·la o llapis, en les quals es mostra com un extraordinari gravador. Les edicions gràfiques han estat totalment catalogades i publicades, i abasten des dels inicis (1966) fins al 1994.

La seua obra, que ha assolit un fort prestigi internacional, forma part de les col·leccions dels museus Albertina de Viena, Rubertino de Salzburg, Wilhelm-Hack de Ludwigshafen, Gutenberg de Mainz, i de les col·leccions de les ciutats de Viena, Hannover i Darmstadt. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments