Villalonga Fajarnés, Adolf

Villalonga Fajarnés, Adolf (Eivissa 1926 — 1995) POLÍT/SOC Procurador dels tribunals i alcalde d’Eivissa. Fill del menorquí Miquel Villalonga Melià, administrador de correus.

El 1943 finalitzà els estudis de batxillerat Al col·legi La Salle de Palma. Oposità al cos superior de policia. Retornat a Eivissa, inicià la seua activitat professional com a procurador dels tribunals i agent de la propietat immobiliària. En les eleccions locals de 1983 encapçalà, com a independent, la coalició Aliança Popular, Partit Demòcrata Popular i Unió Liberal (AP/PDP/UL) a l’Ajuntament d’Eivissa, que va obtenir 4.090 vots (43,14 %) i 10 regidors. Fou elegit alcalde per ser el candidat de la llista més votada. En el discurs d’investidura, va evocar el fet que el seu avi, Enric Fajarnés Tur , també havia estat alcalde d’Eivissa.

La col·laboració del Partit Demòcrata Liberal (PDL), representat per Higinio Pi García, li permeté governar amb majoria. Durant el seu mandat el pressupost de l’Ajuntament superà per primera vegada els mil milions de pessetes i realitzà diverses obres per millorar els serveis de la ciutat, com l’inici del camp de futbol de Can Misses, la reforma i ampliació de la casa consistorial quan la presó es traslladà el 1984 a Can Fita, etc. Impulsà diversos monuments com el dedicat a la gent de la mar, el de la dona eivissenca o el de la Pau.

En les eleccions municipals de 1987 encapçalà la llista del Centre Democràtic i Social (CDS), que obtengué el 12,8 % de vots i tres regidors. Quan el 1989 AP i el CDS presentaren una moció de censura contra l’alcalde Enric Mayans, del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Villalonga no va subscriure ni votà la censura i tot seguit s’integrà en el grup mixt. El 1992 abandonà definitivament la política. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments