Vidal Balanzat, Carme

Vidal Balanzat, Carme (Eivissa 1981) CIN Cineasta.

Va fer els estudis primaris a Sa Bodega i els secundaris i batxillerat a l’IES Santa Maria d’Eivissa.

Interessada des de petita en l’escriptura, va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 1999 del Consell Insular i, posteriorment, amb el premi Art Jove 2004 del Govern Balear.

Als 18 anys es va traslladar a Barcelona per estudiar la llicenciatura en comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (2004). Durant aquells anys va començar a treballar en el món audiovisual, participant en nombrosos curtmetratges, llargmetratges i televisió. També va completar el programa Cinema Studies a l’escola de cinema Filmnová a la Televizní Fakulta Akademie Múzickych Umení (FAMU) de Praga i, posteriorment, es va graduar amb un màster en producció audiovisual a la Universitat City College of New York (2006). Des de la seua arribada a aquesta ciutat dels EUA, Carme Vidal va especialitzar-se com a directora de fotografia.

Ha estudiat guió a l’Escola Internacional de Cine i Televisió (EICTV) a Cuba i ha participat en tallers formatius a Alemanya, Mèxic i Puerto Rico.

Guionista i directora de projectes de ficció i documental, Vidal va guanyar l’Student Academy Award 2006 (òscar per a estudiants) pel seu curtmetratge 6 a.m.

Els seus projectes s’han mostrat en festivals internacionals, al Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) i als prestigiosos canals de televisió ARTE i PBS.

Ha rebut sis premis NY Emmy Awards per la seua feina com a productora al programa televisiu Nueva York (CUNY TV), que presenta notícies culturals iberoamericanes.

És també coproductora del contengut audiovisual del projecte documental transmèdia Sonic Trace, amb seu a Los Angeles, EUA. Així mateix és professora a la càtedra de cinema del City College of New York.

Ha publicat a la revista Eivissa. Ha dirigit vídeos musicals per al grup mallorquí Antònia Font i per a Joan Miquel Oliver. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments