Via 2 Galeria d’Art

Via 2 Galeria d’Art ART Situada a la via Púnica, 2, de la ciutat d’Eivissa, va ser inaugurada el 14 d’agost de 2006 per Antoni Torres Font com a promotor, i Carles Fabregat, qui en fou director fins a principi de l’any 2010.

Inicià la seua trajectòria, que s’estengué per espai de sis anys, amb una exposició col·lectiva dedicada al Grup Puget —els membres del qual eren Antoni Marí Ribas “Portmany”, Vicent Ferrer Guasch, Vicent Calbet i Antoni Pomar—, com a manera de mostrar el seu interès per la tradició, per donar pas a les noves generacions i les noves tendències, tant al camp de la figuració com al de l’informalisme, amb alguna incursió en el terreny de les noves tecnologies.

Amb una mitjana d’entre 15 i 20 exposicions a l’any, fonamentalment dedicades a la pintura —però també a l’escultura, la ceràmica, la fotografia o la joieria—, la galeria també comptà amb la col·laboració de les institucions insulars, Consell i Ajuntament d’Eivissa, per tal que acollís mostres representatives de l’art eivissenc. Entre aquestes, l’exposició commemorativa que el Consell d’Eivissa dedicà a Rafael Tur Costa, en el seu 80è aniversari; l’exposició fotogràfica datada de l’any 1955, obra de l’alemany Heinz Vontin, organitzada així mateix pel Consell, o l’exposició de fotografies “Sa Penya en imatges”, que organitzà l’Ajuntament d’Eivissa l’agost de 2007.

També s’hi exposaren els treballs d’artistes de fora de l’illa, principalment de Mallorca i de la península Ibèrica, a més de tenir-hi lloc manifestacions culturals no estrictament de l’àmbit de l’art plàstic, tals com presentacions de llibres o petits concerts musicals.

Després que el 2010 Carles Fabregat en deixà la direcció, i coincidint amb el període més agut de la crisi econòmica, Via 2 es regí per un consell consultor i de socis integrat per deu persones. A més del soci fundador i director, Antoni Torres Font, en formaren part Vicent Boix Gayart, Àngel Lloreda Mas, Fanny Tur Riera, Josep M. Subirà Blasi, J. C. Bonet Vallribera, Carles Guasch, Jesús Albarrán, Gilbert Herreyns i Helena Alvarado, alguns dels quals varen ser-hi fins a la desaparició de la galeria, que tengué lloc dos anys més tard, ja que tancà definitivament les portes el 31 de desembre de l’any 2012. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments