Verwilt, Georges

Verwilt, Georges (Anvers, Bèlgica 1936) MÚS Violinista, professor, compositor i director.

Inicià els estudis de violí als 5 anys amb el seu pare. L’any 1951 inicià els seus estudis musicals acadèmics en el Reial Conservatori Flamenc d’Anvers (Bèlgica), on estudià amb alguns dels millors professors de l’època: Renaat Veremans, Franz Wigy, Martin Tytgat i Jef Alpaerts. A més del violí, aprofundí en els estudis de la direcció d’orquestra amb André Cluytens i amb Daniel Sternefeld a Brussel·les (Bèlgica), i amb Bernhard Paumgartner a Salzburg (Àustria).

Georges Verwilt va seguir una doble carrera musical: com a primer violí de l’Orquestra Nacional de Bèlgica, a partir de l’any 1958, i com a director d’orquestra, a partir de l’any 1972; ha dirigit l’Orquestra Nacional de Bèlgica, l’Orquestra de Flandes Occidental (Bèlgica) i l’Orquestra Simfònica de Sapporo al Japó.

Des de l’any 1980, la carrera de Georges Verwilt es lligà a Eivissa amb actuacions de l’Orquestra de Cambra d’Anvers, que es presentà al públic eivissenc dotze vegades en concerts organitzats per les Joventuts Musicals de les Pitiüses, anomenats Concerts de Primavera. En una d’aquelles actuacions, l’any 1982, Georges Verwilt dirigí el concert de presentació de la soprano eivissenca Teresa Verdera Fernández . La relació de Georges Verwilt amb la gent d’Eivissa donà peu a l’organització d’algun viatge d’eivissencs a Anvers.

Des de l’any 1997, resideix principalment a Eivissa, on ha col·laborat en la formació d’una generació de violinistes, amb els quals formà, l’any 2002, el grup de corda Eivicord, que dirigeix des de llavors ençà, i del qual són tradicionals els seus concerts de Nadal i de Pasqua. Aquesta agrupació dóna la possibilitat a músics eivissencs de presentar-se al públic per primera vegada. També ha participat en l’organització de concerts de l’Associació Pro Arte, de la qual era membre.

Com a compositor ha presentat algunes de les seues obres a Eivissa: Divertimento ibicenco, Concertino per a violí i orquestra i Danses flamenques, entre altres, a més d’arranjaments de cançons eivissenques per a orquestra de cambra. És un dels tres directors de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa des de la seua fundació. [JaTP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments