Valladolid Buendía, Cándido

Valladolid Buendía, Cándido (Santa María del Campo Rus, Conca 1953) SOC/POLÍT Empresari i polític.

Juntament amb la seua família s’establí a Formentera el 1965. La dècada dels vuitanta s’afilià al Partit Popular (PP). El 1991 presidia el PP de Formentera, que en les eleccions d’aquell any obtengué un únic regidor —Joan Ferrer Juan— però les discrepàncies entre el PP de Formentera i la direcció del partit a les Pitiüses a causa del cas Mapau (inscripció irregular al cens de Formentera d’argentins descendents de balears) comportaren la renúncia de militància de bona part dels afiliats i de la totalitat de la llista electoral, fet que suposà l’absència de representació del PP a l’Ajuntament durant la resta de la legislatura.

Valladolid i alguns d’aquells militants i altres destacats dirigents del PP d’Eivissa l’abril de 2001 formaren un nou partit anomenat Partit Renovador d’Eivissa i Formentera (PREF) . En les eleccions de 2003 encapçalà la llista del PREF a Formentera i sortí elegit l’únic regidor de la candidatura; mitjançant un pacte que signaren amb el PP i el GUIF (Grup d’Independents de Formentera) obtengué l’alcaldia Joan Manuel Costa Escanellas, encara que dos anys després, el maig de 2005, el regidor del PREF rompé el pacte a causa d’unes obres de dubtosa legalitat d’un parent de l’alcalde. Valladolid afavorí una moció de censura pactada entre la COP (Coordinadora d’Organitzacions Progressistes) i el PREF, que donà l’alcaldia a Isidor Torres Cardona .

En ambdós governs, Valladolid assumí la regidoria de Turisme, la presidència del Patronat de Turisme i també fou delegat de turisme del Govern Balear a Eivissa i Formentera (2003-2005). En les eleccions de 2011 encapçalà la llista del PREF al Consell Insular de Formentera, però no va sortir elegit.

És autor d’un llibre de temàtica memorialística, Memorias de un oriundo, amb records de la infantesa i del seu poble natal, principalment. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments