Vadell, Can

Vadell, Can SOC Pastisseria. Fou fundada l’any 1923 per Joan Marí Planells “Vadell”, quan va adquirir a Joan Roig Ramon el negoci La Espiga Ibicenca, al carrer d’Amadeu (el 2015, de Manuel Sorà), 18 i 19. Marí Planells havia après l’ofici a Barcelona. El 1937 passà el negoci al carrer d’Anníbal, 13 i començaren també a elaborar pastissos ja que fins a aquell moment s’havien dedicat, bàsicament, a l’elaboració de pa. Joan Clapés, casat amb una filla del fundador, passà a dirigir l’obrador, mentre que el fill, Joan Marí Ribas, duia la gestió. El 1958 obriren una sucursal a l’avinguda d’Ignasi Wallis i el 1963 traslladaren el forn al carrer d’Aragó cantonada amb el carrer de Canàries. A començament dels anys seixanta crearen un pastís típicament eivissenc, el ciriac, que batejaren amb el nom del copatró d’Eivissa. El 2010 el forn de Can Vadell fou distingit amb la Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments