Tur Torres, Carles

Tur Torres, Carles (Eivissa 1950 — 2005) SOC Periodista. Cursà estudis de publicitat i ràdio.

S’inicià en el món del teatre amb el grup que el 1965 creà Pedro Cañestro Torres dins del Club Recreatiu Juvenil; continuà sota la direcció de Cañestro quan el 1968 fundà el Grup de Teatre Experimental de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics d’Eivissa .

Començà en el món de la informació el 1966 a Ràdio Popular d’Eivissa on, entre altres, cofundà el programa Es nostro camp i impulsà els informatius locals.

Entre 1974 i 1977 fou membre de la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs i des d’aquest càrrec fou l’organitzador de la secció De pinte en ample que, sota els auspicis de l’Institut, es publicà a Diario de Ibiza a partir de juliol de 1975. Després va passar a redactor de Diario de Ibiza, del qual arribà a ser redactor en cap; també col·laborà amb Radio Diario.

A començament de la dècada dels vuitanta es traslladà als EUA i treballà en el diari Miami Herald i en una televisió de parla hispana, ambdós de Florida.

Tornà a Eivissa com a redactor en cap de Diario de Ibiza i també del setmanari La Voz de Ibiza (agost 1988-maig 1989), editat per la mateixa empresa.

El 1989 fou designat cap d’alcaldia i premsa de l’Ajuntament d’Eivissa amb l’alcalde Enric Fajarnés Ribas , càrrec que ocupà fins a 1999.

Col·laborà en el setmanari Proa i inicià l’organització de l’arxiu sonor d’Es nostro camp. Entre 2000 i 2003 fou corresponsal de Televisió Espanyola a Eivissa i Formentera, amb el parèntesi d’un any en què exercí aquest càrrec a Menorca.

El 2003 fou designat cap del Gabinet de Presidència, Premsa i Protocol del Consell Insular d’Eivissa i Formentera. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments