Tur Olmo, Josep

Tur Olmo, Josep (Santa Eulària des Riu 1931) SOC/TUR Hoteler i periodista.

Abandonà els estudis de dret, a la Universitat de Barcelona, atret pel món turístic i seguint la tradició familiar del seu avi, que regentà Can Fita (la primera fonda i pensió de Santa Eulària des Riu), i es traslladà a Suïssa, on es titulà en economia, comptabilitat i organització d’empreses turístiques per l’Escola Superior d’Hoteleria de Lucerna; També es va titular a la mateixa escola en premsa, màrqueting i relacions turístiques. A Suïssa compatibilitzà els estudis amb la pràctica hotelera. És, així mateix, llicenciat en economia turística i diplomat en finances, comptabilitat i màrqueting per a directors d’hotel per la Universitat de Cornell (EUA).

Començà treballant en diversos hotels d’Alemanya; l’any 1964 inaugurà com a director l’Hotel s’Argamassa, que al poc temps fou comprat per la cadena hotelera Melià; els dos hiverns següents inaugurà dos hotels de la mateixa cadena a Canàries, i el 1966 es traslladà a Madrid per treballar al Departament de Premsa i Màrqueting de Melià. Entre 1970 i 1977 dirigí l’hotel Bahía Palace de Palma, de la mateixa cadena, de la qual arribà a ser director de la divisió hotelera.

Finalitzà la seua carrera professional com a directiu de banca. El 1977 entrà a Bankunión, del grup Banco Urquijo, i després passà al Banc de Crèdit Balear, on es jubilà.

Fou president del Foment del Turisme d’Eivissa i Formentera entre 2004 i 2010; durant la seua presidència desenvolupà diverses campanyes de promoció de nous productes turístics per a les Pitiüses.

Com a periodista s’inicià en el prestigiós Frankfurter Allgemeine i ha col·laborat en revistes com Editur (corresponsal a les Pitiüses des de 1991). És membre de l’Associació Catalana de Periodistes i Escriptors de Turisme (ACPETUR), de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET), de la Federació Internacional de Periodistes i Escriptors de Turisme (FIJET) i de l’Associació Professional d’Informadors de Premsa, Ràdio i Televisió (APEI-PRTV).

És soci fundador de la Cambra de Periodistes i Comunicadors de Turisme, de la Chaine des Rostisseurs, soci fundador i d’honor de l’SKAL Club d’Eivissa i past-president dels SKAL Clubs de Mallorca, Tenerife i Eivissa.

El 2007 el Consell Insular d’Eivissa li publicà el llibre Desde mi ocio, que és una recopilació d’articles de temàtica generalment turística publicats principalment a la revista Proa i a Diario de Ibiza.

Ha estat distingit amb diversos reconeixements, com les medalles de Bronze i de Plata al Mèrit Turístic, la Medalla d’Or a la Promoció Turística concedida pel govern d’Àustria, la Placa d’Honor d’Onda Cero (2010) i el Premi Posidonia 2011 concedit per la Cambra de Comerç. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments