Torres Torres, Nèstor

Torres Torres, Nèstor (Eivissa 1949) BOT Naturalista i botànic. S’inicià a la botànica a la darreria de la dècada dels setanta del s. XX.

Juntament amb Cristòfol Guerau de Arellano publicà el 1981 Nova aportació al coneixement de les plantes d’Eivissa i Formentera i Notes sobre plantes de les Pitiüses. Aquell mateix any publicà amb Guerau de Arellano “Notes breus sobre la flora dels Països Catalans: Scilla numidica a Eivissa” al Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural. Va jugar un paper destacable en la publicació del llibre Biogeography and Ecology of the Pityusic Islands, amb aportacions en diversos capítols. El 1983, i també juntament amb Guerau de Arellano, a Collectanea Botanica publicà un treball sobre les liliàcies de les Pitiüses. A l’almanac El Pitiús, entre 1994 i 1999, publicaren “Relació de noms populars de plantes silvestres i cultivades més comunes a les illes Pitiüses”.

La seua col·laboració amb J. A. Rosselló i Picornell ha permès la descripció de plantes endèmiques pitiüses com Biscutella ebusitana, Delphinium pentagynum ssp. formenteranum i Teucrium cossonii ssp. punicum, o la reavaluació sistemàtica d’altres endemismes ja coneguts com ara Carduus ibizensis i Galium friedrichii.

És també aficionat a la malacologia i a la paleontologia de vertebrats i ha publicat un treball sobre la presència de Tudorella ferruginea fòssil a Eivissa, una espècie de gran transcendència biogeogràfica, el 2014 extingida de les Pitiüses. També ha explorat coves i ha descobert alguns dels dipòsits de vertebrats fòssils de les Pitiüses: ha recollit topònims, té un domini de la bibliografia naturalística pitiüsa i destaca per la classificació de noves espècies trobades a les Pitiüses, a més de la tasca en la protecció de plantes endèmiques.

És assessor de diversos volums de Flora ibérica. Plantas vasculares de la Península Ibérica e Islas Baleares.

Milità en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) . Comunista des dels últims anys del franquisme, en la seua època d’estudiant. Va concórrer en la llista del Partit Comunista a les eleccions locals de 1979 a la candidatura de l’Ajuntament d’Eivissa i a mitja legislatura substituí Miquel Ramon Juan com a regidor. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments