Torres Torres, Carles

Torres Torres, Carles SOC/LIT (Eivissa 1974) Llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona l’any 1999. L’any 2000, juntament amb la també filòloga Maria Antònia Costa Costa, va obtenir una beca d’investigació atorgada per l’aleshores Consell Insular d’Eivissa i Formentera, per la recerca “Microtoponímia de la costa del municipi de Sant Josep de sa Talaia”. A partir de 2002, realitzà diverses tasques d’assessorament lingüístic, ensenyament de català per a persones adultes i col·laboracions en diversos mitjans de comunicació pitiüsos.

Coordinador (juntament amb Vicent Tur i Vicent Ribas), redactor i corrector del setmanari en català Mola, que va començar a editar Diario de Ibiza el 6 de març de 2002. Des de 2015, n’és redactor a Formentera, illa on resideix des de 2010 per engegar el Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell Insular de Formentera. De 2007 a juny de 2010, va ser assessor lingüístic a l’Ajuntament d’Eivissa.

Durant 2010 i 2011, va publicar un article mensual en el suplement cultural La miranda de Diario de Ibiza, dirigit per Vicente Valero. Ha realitzat per a la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) diversos reportatges i programes de caire cultural, entre d’altres, l’espai televisiu Fet aquí, de contingut patrimonial i emès durant l’any 2006, i el programa divulgatiu Ensenya la llengua, de contingut lingüístic, emès entre els anys 2008 i 2010.

És codirector, juntament amb Enric Ribes, des de 2014, de la revista Eivissa de l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE), en la qual ha publicat diverses versions del poeta italià Cesare Pavese. A més, ha publicat diverses narracions a l’almanac El Pitiús, també editat per l’IEE. Durant 2016, escrigué i radià El conte del divendres, una narració breu per al programa de ràdio Les Pitiüses al dia d’IB3 ràdio.

El 2014 i el 2015 va obtenir el Premi de relats curts Joan Castelló Guasch ↑, convocat pel Consell Insular d’Eivissa, pels conjunts de narracions Vuit vents i El domini dels diumenges respectivament. L’any 2016 va obtenir el premi de poesia Ciutat d’Eivissa amb l’obra Nits amb xicana, i l’any 2017 el X premi Helena Jubany amb el recull de contes breus El desconcert d’en Boyle, publicat i distribuït amb el diari Ara. [JAR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments