Torres Roig, Josep Lluís –Pele–

Torres Roig, Josep Lluís –Pele– (Barcelona 1933) ART/SOC Fill del capità de la marina mercant Antoni Torres Molines .

Estudià a l’Escola del Treball i després, disseny a l’Escola Massana; com a aprenent, s’inicià al taller de joieria i orfebreria d’Alfons Serrahima. El 1956 muntà taller propi al carrer del Call de Barcelona i el 1965, juntament amb el seu germà Antoni, inaugurà una joieria a l’avinguda Diagonal, també de Barcelona, on exposaven les seues creacions.

Com a joier prengué part en diverses mostres de les primeres edicions de la Moda Adlib i creà la Medalla d’Eivissa i el Xabec de Plata i el d’Or, per encàrrec de la Lliga Naval Espanyola.

Entre altres manifestacions, va prendre part en l’exposició “50 anys de joieria i orfebreria catalana”, organitzada pel Foment de les Arts Decoratives (FAD) i l’obra cultural de “la Caixa” i amb diverses exposicions a llocs com Nova York, Madrid, Mallorca o Estocolm.

Començà a dedicar-se a la pintura d’una manera més particular cap a l’any 1972 i següents i des de la joieria busca un camp experimental propi a partir d’elements estrictament geogràfics, la successió dels quals marquen unes línies de tensió en el camp plàstic. Ha participat en diverses exposicions col·lectives a Eivissa, Barcelona, Girona, etc. i en diverses edicions d’Ibizagrafic i individuals als mateixos llocs i d’altres.

A partir de 1990 va instal·lar el seu estudi al Poble Nou, Barcelona, i allí continua treballant, en especial des de 2009, quan tancà la joieria.

El 1968 i en el solar del xalet dels seus pares a Santa Eulària des Riu i, juntament amb els seus germans, va construir l’Hotel Tres Torres, que gestionaren de manera conjunta durant molts d’anys i on desenvoluparen una intensa activitat cultural, especialment a la Galeria Cascais, oberta en el mateix hotel. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments