Torres Roig, Antoni

Torres Roig, Antoni (Barcelona 1931 — 2014) SOC Joier i empresari turístic. Fill del capità de la marina mercant Antoni Torres Molines .

Estudià orfebreria a l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny. El 1956 va muntar, juntament amb el seu germà Josep Lluís —Pele Torres—, el seu primer taller de joieria i disseny al carrer del Call de Barcelona, que als quatre anys traslladaren al carrer de Pau Claris i, el 1965, definitivament a l’avinguda Diagonal, 520. El 1981 va obrir una joieria a la ciutat d’Eivissa.

El 1968 i juntament amb els seus germans Vicent i Pele construïren a Santa Eulària des Riu l’Hotel Tres Torres, sobre els terrenys de la hisenda on es trobava la casa dels seus pares; aquest hotel tenia també la Galeria d’Art Cascais, que durant molts d’anys desenvolupà una interessant tasca d’exposicions de molt diversos artistes.

Com a joiers, els germans Antoni i Pele Torres participaren en les primeres edicions de la Moda Adlib i crearen la Medalla d’Eivissa, encunyada en or, plata i bronze. Per encàrrec de la Lliga Naval Espanyola crearen el trofeu Xabec d’Or i també el de Plata per als guanyadors d’una famosa regata disputada en aigües de les Pitiüses. També són autors d’una escultura en bronze del podenc eivissenc i de diverses escultures també en bronze i numerades d’artistes com Charles Collet, Sansegundo, Hormigo o Ernest Maragall, entre d’altres.

Les seues creacions s’han exposat en diversos llocs del món i de manera permanent es troben en el Museu de la Indumentària de Barcelona. La seua obra està catalogada en el llibre de Daniel Giralt-Miracle i Ramon Manent Argenters i joiers de Catalunya.

Organitzà, juntament amb l’Antic Car Club de Catalunya, tres voltes a Eivissa amb cotxes clàssics. Amb el seu fill va crear la línia de perfums Hierbas de Ibiza. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments