Torres Riera, Josep

Torres Riera, Josep (Formentera 1942) SOC Enginyer aeronàutic i llicenciat en ciències físiques.

Fill del folklorista Josep Torres Costa “Pep Simon”. Estudià el batxillerat a l’Institut d’Eivissa i el finalitzà a l’Institut Jorge Juan d’Alacant. Cursà l’enginyeria a la Universitat Politècnica de Madrid, que finalitzà el 1966. Treballà dos anys a l’aeroport del Prat, Barcelona, com a enginyer de trànsit aeri.

El 1968 ingressà a l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) i durant aquell període es llicencià en ciències físiques a la Universitat Complutense. A l’INTA participà en el programa Intasat de tecnologies espacials i el 1974 va prendre part en el programa que posà en òrbita un satèl·lit; ell es dedicà en especial a les antenes que l’enllaçaven amb les estacions terrestres. Entre 1984 i 1989 va passar a l’Agència Espacial Europea i anà a viure a Holanda.

Tornat a Espanya, fou director tècnic del projecte Hispasat, que va posar en òrbita els primers satèl·lits de comunicacions totalment espanyols. El 1992 es reincorporà a l’INTA com a director del Departament de Ciències de l’Espai, i es dedicà al programa Minisat, satèl·lit emprat principalment com a instrument d’observació geofísica.

Posteriorment intervengué en el programa Nanosat, satèl·lit que aprofita la miniaturització de l’electrònica per fer un aparell minúscul. També col·labora amb l’European Space Agency i és membre de diversos consells científics, entre els quals hi ha l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

El 2005 va rebre el Premi Ramon Llull, concedit pel Govern de les Illes Balears, pels mèrits en el camp de la investigació. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments