Torres Marí, Marta

Torres Marí, Marta (Eivissa 1965) ART Pintora i galerista. Estudià el batxillerat a l’Institut d’Ensenyament Mitjà Santa Maria d’Eivissa, i després es formà a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. L’any 1990 es llicencià en l’especialitat de pintura i un any més tard treballà com a conservadora al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, feina que continuà fins a l’any 1993.

Exposà per primera vegada l’any 1991 a la sala cultural de "la Caixa" a Eivissa i des d’aleshores no ha deixat de presentar les seues pintures en nombroses mostres, entre les quals destaca la participació a l’Expo de Sevilla el 1992. El 1994 inaugurà la seua pròpia galeria, que porta el seu nom i on exposa regularment.

La seua obra presenta paisatges urbans de la ciutat d’Eivissa i posa especial atenció als carrers de Dalt Vila i de sa Penya. Són obres molt matèriques, en les quals els murs emblanquinats incorporen objectes com finestres, tubs, fustes, terra, arena, etc. que aplica directament sobre la tela creant una forta impressió que l’apropa a l’escultura.

L’ any 2012 el Centre Cultural S’Alamera li dedicà una mostra retrospectiva. La primavera de 2013 va exposar a París per primera vegada, amb gran repercussió. Allí va entrar en contacte amb dues galeries d’aquella ciutat, on des de llavors exposa de forma permanent. El mateix any va exposar també a Saint-Trôpez i a Courchevel. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments