Torres Cardona, Miquel –Esquerrer–

Torres Cardona, Miquel –Esquerrer– (Sant Mateu d’Albarca 1909 — Santa Fe, Argentina 1996) Prevere.

El 1927 es traslladà a Santa Fe, on finalitzà els estudis sacerdotals; fou ordenat el 1931 i durant anys fou professor del seminari metropolità d’aquella diòcesi.

El 1952 retornà a Eivissa com a rector del Seminari i hi impartí les assignatures de teologia i sagrada escriptura. Redactà el reglament de règim intern del centre i va dirigir el full setmanal de la diòcesi.

Quan el 1960 el bisbe Antoni Cardona Riera renuncià a la seu d’Eivissa, el candidat a substituir-lo era Torres Cardona, però el nomenament fou canviat quan el Ministeri de Justícia va rebre una nota, incerta, que deia que havia renunciat a la nacionalitat espanyola. Retornà a Santa Fe el 1962.

Durant la dècada que va romandre a Eivissa, fou també el canonge lectoral de la Catedral d’Eivissa. Ja a l’Argentina, fou nomenat prelat domèstic de Sa Santedat. El 1964 fou designat provisor de l’arquebisbat i vicari general de la diòcesi de Santa Fe. Durant més de trenta anys dirigí pastoralment la zona de Santo Tomé, on residien multitud de famílies d’origen eivissenc.

El 1992 es jubilà de tots els càrrecs eclesiàstics. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments