Torres Bonet, Maria

Torres Bonet, Maria (Eivissa 1967) DRET/SOC Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona l’any 1990 i doctora en dret constitucional amb una tesi sobre les comissions parlamentàries d’investigació. Va obtenir el premi extraordinari de doctorat l’any 1998.

Va ser professora de dret constitucional al Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona entre els anys 1990 i 1999, període en el qual va participar en els projectes Sòcrates i Minerva de la Unió Europea, que li varen permetre realitzar estades com a professora convidada a la Universitat d’Aix en Provence (curs 1992-1993) i a la Universitat Lliure de Brussel·les (any 1998). Posteriorment va impartir classes de dret a la diplomatura de turisme d’Eivissa (anys 2000 a 2002) i a l’extensió de la UNED a Eivissa (anys 2000 a 2002). Així mateix ha impartit diversos cursos de formació a funcionaris de la Generalitat de Catalunya i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

És autora de diferents publicacions en matèria de dret públic, entre les quals s’han de destacar Las Comisiones de investigación, instrumentos de control parlamentario del Gobierno (Madrid, Congreso de los Diputados, 1998) i L’estatut dels regidors a les illes Balears (Palma, Institut d’Estudis Autonòmics, 2008).

També ha redactat diversos capítols per a obres jurídiques com “Public Environmental Law in Spain” a Comparative Environmental Law in Europe, An Introduction to Public Environmental Law in the Eu Member States de Seerden, R. I. Heldeweg, M. (ed.) (1996); “Las Cortes Generales” al Manual de Derecho Constitucional de Miguel Ángel Aparicio Pérez (coord.) (Publicacions de la Universitat de Barcelona, 1997); “El principio representativo y la organización de los Consejos Insulares” a Cuatro Estudios sobre la Ley de Consejos Insulares (Palma, Institut d’Estudis Autonòmics); “Islas Baleares” a Informe sobre el estado de las autonomías d’Eliseo Aja i altres (Institut de Dret Públic, Barcelona, de 1998 a 2004), i “Article 87” a Comentaris a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears d’Avel·lí Blasco Esteve (Civitas, Palma, 2008).

També ha publicat altres articles especialitzats a la Revista de las Cortes Generales i a la Revista Jurídica de les Illes Balears en la qual també fa la secció “Crònica de jurisprudència constitucional” des del seu inici.

És lletrada de carrera del Consell Insular d’Eivissa. Ha estat secretària general interina de l’Ajuntament d’Eivissa (1999-2002) i secretària general accidental del Consell Insular en diverses etapes des de l’any 2002. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments