Tinnell, Roger

Tinnell, Roger (Virgínia, EUA 1944 - Eivissa 2022) LIT Catedràtic emèrit de literatura espanyola per la Universitat de New Hampshire.  Es doctorà per la Universitat de Virginia l’any 1973 i des d’aleshores va ser professor en diverses universitats dels Estats Units.

Residia a Benimussa des que es jubilà l’any 2004, encara que hi passava alguns mesos cada any des de 1980.

És autor de multitud d’articles en mitjans nacionals i internacionals i va dictar conferències arreu del món sobre música, literatura espanyola i sobretot sobre l’obra de Federico García Lorca.

Entre les seues obres destaquen: An annotated discography of music in Spain before 1650 (1990), Federico García Lorca y la música: catálogo y discografía anotados (1993), Epistolario a Federico García Lorca desde Cataluña, la Comunidad Valenciana y Mallorca (2001), Catálogo anotado de la música española basada en la literatura española (2001), Los músicos escriben a Federico García Lorca: epistolario conservado en la Fundación Federico García Lorca (2009) i Essays in Homage to John Esten Keller (2012), que recopila els escrits en homenatge a aquest hispanista nord-americà.

També va escriure obres sobre altres literats espanyols com Camilo José Cela i Carlos Fuentes, sobre qui va fer la tesi doctoral. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments