Starck, Philippe

Starck, Philippe (París 1949) ART Arquitecte i dissenyador industrial.

Va estudiar a l’escola de Nissim di Camondo (París). El 1968 va fundar la seua primera empresa, dedicada al disseny i la fabricació d’objectes inflables. El 1969 fou nomenat cap de disseny de l’empresa Pierre Cardin per a la qual creà una gran quantitat de mobles. A partir de 1974 passà dos anys treballant als Estats Units d’Amèrica.

Tornat a França, el 1979 fundà l’empresa Starck Product i posteriorment, ja amb gran anomenada, desenvolupà multitud de projectes d’interiorisme arreu del món, entre els quals destacaren la renovació dels apartaments privats del president Mitterrand al palau de l’Elisi i diversos cafès i hotels. A final dels anys vuitanta del s. XX començà amb el disseny de vaixells, que destaquen per les formes innovadores que hi ha aconseguit. El 1991 participà en la construcció del Groningen Museum i, posteriorment, en l’edifici d’oficines Le Baron Vert i multitud de residències particulars, així com l’ampliació del Port Adriano, a Mallorca. Ha dissenyat productes per a sectors tan diversos com el mobiliari, el parament de la llar, l’electrònica, la il·luminació, etc.

Des dels anys vuitanta té casa al Cap de Barbaria, de disseny propi, en la qual fa llargues estades i on aprofita per ultimar nous projectes. També ha assessorat les autoritats locals en el sentit d’evitar un deteriorament irreversible de l’illa, labor semblant a la que va desenvolupar a Nimes, en la línia de millorar l’àmbit quotidià, concepte que inclou des de defugir l’especulació urbanística, fins a la millor ubicació de senyals, sempre amb un respecte cap a l’ecologia de l’entorn. Pel que fa a Formentera, ha proposat, a més d’innovacions en el camp arquitectònic, la implantació de vehicles elèctrics per a les flotes de lloguer.

El 1985 fou nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de França i posseeix una llarga llista de premis i distincions en reconeixement al seu treball. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments