Souza Yurramendi, Doralice

Souza Yurramendi, Doralice (Las Palmas de Gran Canària 1978) ART Pintora.

Resideix a Eivissa des de 1978. Finalitzat el batxillerat artístic, l’any 1996 abandonà l’illa per estudiar belles arts a la facultat de Sant Jordi de la Universitat de Barcelona. En llicenciar-se tornà a Eivissa i inicià la recerca d’un treball personal que es decantà cap a la pintura acríl·lica sobre tela.

Presentà la primera exposició individual l’any 2003 a la Sala de Cultura d’Ebusus a Eivissa; el mateix any presentà el seu treball al Centre Comercial de la Vila, a Barcelona, i al Centre Cultural sa Punta des Molí, a Sant Antoni de Portmany. L’any següent participà a la mostra “Petit Format” organitzada per l’Associació d’Artistes Plàstics de les Illes Balears i presentà una exposició individual a la Sala de Cultura de “Sa Nostra”. L’any 2005 exposà al Club Diario de Ibiza i participà a la mostra “Llibres d’artistes”, organitzada per la Delegació del Col·legi d’Arquitectes d’Eivissa i Formentera, i participà per primera vegada en una exposició col·lectiva internacional a la ciutat d’Amberes. L’any 2006 començà a treballar amb la galeria Sa Real de Palma, on presentà una mostra individual i on tornà a exposar dos anys mes tard. A la Secció de Youngart de la Feria de Madrid Artmadrid 09 presentà una instal·lació relacionada amb els rituals de vudú i un mural de 10 peces d’acríl·lic sobre tela, obres que feien referències crítiques a la societat contemporània.

Inicialment, la seua obra tenia com a punt d’inspiració la natura i mostrava figures humanes difuminades i un repetit estudi sobre les papallones que van transformant-se des de l’estat de larva a la conclusió del seu cicle vital, en referència als canvis continus i la recerca permanent; la primera exposició portava el títol de “Metamorfosis”. Posteriorment passà a un treball en el qual el color, algunes vegades delimitat dins espais tancats, adquiria tot el protagonisme a la mostra anomenada “Espais interiors”. Els darrers anys continua utilitzant la pintura sobre tela si bé els vídeos de creació, les instal·lacions i les intervencions en espais públics van adquirint importància.

Ha rebut diversos premis entre els quals cal destacar el Primer Premi de Pintura Jove Sant Miquel de Balansat l’any 2000 i, tres anys més tard, el Primer Premi de Tardor, ambdós convocats pel Consell Insular d’Eivissa i Formentera. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments