Silvestre Aquilina, Amando

Silvestre Aquilina, Amando (València 1937 — 2010) ART Pintor.

Format a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València, compatibilitzà la seua formació amb estudis de nàutica i entre 1956 i 1960 treballà com a oficial de la marina mercant.

Aquell darrer any abandonà la marina i se n’ana a viure al Japó, on s’especialitzà en arts gràfiques a l’escola oficial de Hokusay a Karatshu (Osaka). Després va fer una llarga estada a França, on continuà amb els estudis d’arts gràfiques i treballà com a dibuixant per a diverses agències de publicitat. Durant aquella estada a París freqüentà molts de mesos l’estudi del pintor japonès Tsuguharu Fujita, personatge que s’imbuí de l’impressionisme i que en la seua obra combinava les tècniques a l’oli francès amb un peculiar estil oriental.

L’any 1961 realitzà a València la primera exposició individual, que fou molt ben rebuda per la crítica, encara que causà sorpresa i polèmica per les seues tendències orientals.

El mes de juny de 1962 va exposar a la Sala de Cultura de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis d’Eivissa. L’estiu de l’any següent Silvestre va exposar a la Galeria Buda, de Sant Antoni de Portmany, aquarel·les i dibuixos amb els quals continuà amb la seua temàtica i, com deia un crític prestigiós, les seues obres no eren imitacions, sinó que l’autor havia estudiat en profunditat i amb aprofitament la tècnica de la pintura japonesa.

Hi abunden, així mateix, els temes costumistes amb escenes de personatges arquetípics, fets amb traços forts i sense ombres; moltes obres d’aquesta temàtica foren realitzades durant els cinc anys que va viure i treballar a Eivissa. Els paisatges i la naturalesa també foren del seu gust, així com una sèrie de treballs que tenia com a centre la temàtica quixotesca.

A partir de 1967 deixà la residència d’Eivissa i s’instal·là a València, tot i que freqüentà l’illa en moltes ocasions. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments