Serra Torres, Antoni -Riquet-

Serra Torres, Antoni –Riquet– (Eivissa 1877 — 1915) SOC Metge. Era conegut com el metge “Riquet”.

Llicenciat el 1904 per la Universitat de Barcelona, sembla que també cursà la carrera de farmàcia.

D’ideari liberal i republicà fou un dels col·laboradors més destacats dels setmanaris Unión Republicana (1900-1904), del qual fou corresponsal mentre estudiava a Barcelona, i d’El Gorro Frigio (1905-06), ambdós òrgans del Partit Radical eivissenc, pel qual va concórrer el 1905 a les eleccions a diputats provincials, en què va obtenir uns bons resultats però no hi sortí elegit; una greu malaltia va fer que abandonàs la política.

Formà part d’un reduït grup de metges eivissencs que els primers anys del s. XX eren de tendències liberals, com fou també el cas dels seus companys Josep Costa Roig i Guillem Ramon Colomar. El 1908 va publicar un fullet amb el títol Breves consideraciones sobre la mortalidad en la Ciudad de Ibiza durante el quinquenio 1903-1907, que duia un pròleg del també metge Guillem Ramon i anava dedicat a Enric Fajarnés Tur. Durant un temps va publicar diversos articles a la revista barcelonina La Práctica de Farmacia, de la Societat de Dependents de Farmàcia de Catalunya, que presidia l’eivissenc Eudald Sadurní.

Durant una temporada fou professor del Col·legi de Segona Ensenyança i també fou director de l’Hospital Cívic i Militar d’Eivissa.

Era casat amb Josefina Fornés i únicament el va sobreviure la filla, Alícia Serra Fornés. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments