Schneider-Kainer, Lene

Schneider-Kainer, Lene (Àustria 1885 – Bolívia 1971) ART Pintora formada a Alemanya, on va destacar com a dibuixant de nus femenins així com de cartells eròtics.

A París va conèixer el polifacètic artista alemany Ludwig Kainer, amb qui es casà i va tenir un fill. Del seu període alemany s’ha publicat un llibre, obra de Sabine Dahmen, amb el títol Leben und Werk der jüdischen Künstlerin Lene Schneider-Kainer im Berlin der 20er Jahre. Fou titllada pel primer nazisme com a artista degenerada i el 1933 va haver d’abandonar Alemanya.

Ja sense marit, s’instal·là a Eivissa, on va muntar un petit hotel a Dalt Vila, amb el nom de Ca Vostra, que decorà amb múltiples mobles i objectes que havia comprat en un viatge que havia fet a l’Índia i al Tibet. Tancà l’hotel al començament de la Guerra Civil, amb l’esperança que seria una contesa curta i que aviat tornaria a obrir l’establiment. Se n’anà a Nova York.

Tornà a Eivissa a començament dels anys cinquanta i recollí els mobles de l’hotel. Instal·lada a Cochabamba, Bolívia, creà un centre d’arts manuals amb teixits de llana del país. Es coneixen poques obres seues fetes a Eivissa. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments