Sansano Costa, Catalina

Sansano Costa, Catalina (Eivissa 1962) SOC/CULT POP Llicenciada en història (1985) i en antropologia cultural (1989) per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diversos cursos sobre museologia i gestió de patrimoni etnològic i cultural.

És funcionària del Consell d´Eivissa des de l´any 1989 i el 2010 és tècnica superior de patrimoni històric.

El 1993 se li encarregà la redacció del projecte museogràfic i de la localització de les peces i les col·leccions etnològiques susceptibles de formar part del fons del Museu d´Etnografia d´Eivissa , del qual fou designada directora el 1994, any de la seua inauguració. És la tècnica responsable de l´Arxiu d´imatge i so del Consell Insular d´Eivissa des de la seua creació l´any 2002 i directora des de l´any 2006. Entre 2003 i 2007 fou vocal del Consell Assessor de Dret Foral de les Illes Pitiüses. Des de 2009 és directora tècnica de l´Oficina de Promoció Cultural i del Centre Sociocultural S´Alamera.

Fou secretària del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional d´Eivissa i Formentera des de la seua creació l´any 2005 i fins al 2007, el qual s´ha constituït el 2010 només per a l´illa d´Eivissa; des de llavors n´és vocal. També és vocal i vicepresidenta del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears en representació del Consell Insular. Des de 2004 és vocal de la Comissió Tècnica Interinsular de Museus del Govern de les Illes Balears.

És també la cap d´àrea de Cultura Popular de l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera des de la seua creació.

Ha estat directora de diverses beques d´investigació relacionades amb l´etnografia pitiüsa. També ha fet diverses conferències i ponències sobre temes de la seua especialitat, tant a les Pitiüses com en altres indrets, i ha publicat múltiples articles tant a revistes locals com en altres especialitzades en etnografia de fora de l´àmbit pitiús. Va coordinar el monogràfic de la revista Narria, editada per la Universitat Autònoma de Madrid, sobre costums tradicionals de les Pitiüses. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments