San Miguel Fuster, Miguel

San Miguel Fuster, Miguel (Madrid 1965) SOC Músic, docent, director coral i compositor. Viu a Eivissa des de 1967.

Inicià els estudis musicals als 8 anys amb Victorí Planells Roig a l´Escola Municipal de Música de l´Ajuntament d´Eivissa; als 12 anys inicià els estudis de piano a l´escola privada de Lina Bufí, la qual es convertí posteriorment en l´Aula de l´Extensió a Eivissa del Conservatori Professional de Música de Balears; formà part com a cantant durant uns anys del cor creat per la mateixa professora.

A partir de 1982 amplià estudis d´harmonia, contrapunt, composició i piano de forma privada amb el professor Raymond Andres a la vegada que inicià estudis de psicologia a la Universitat de Barcelona; paral·lelament continuà estudis musicals a Barcelona amb el pianista Jordi Camell i amb el director d´orquestra Ernest Martínez Izquierdo.

L´any 1985 abandonà els estudis universitaris per dedicar-se exclusivament als estudis musicals; a partir d´aquella data inicià els estudis superiors de música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l´Escola Superior de Música del Liceu de Barcelona; així mateix, amplià els estudis de piano amb Rita Torras i Àngel Soler i de contrapunt i fuga amb Rafael Ramírez i Xavier Boliart.

És titulat superior de solfeig i musicologia, a més de professor de piano i d´harmonia, contrapunt, orquestració i instrumentació. Des de 1996 dirigeix el Cor Ciutat d´Eivissa del Patronat Municipal de Música d´Eivissa i ha rebut classes de direcció coral de Josep Vila, Fernando Marina, Elisenda Carrasco, Joan Company, Lluís Vila, Julio Domínguez i Mireia Barrera, entre altres; és professor de solfeig, piano i harmonia de l´escola de l´esmentat patronat municipal i membre fundador del quartet vocal Quatre per Quatre.

Ha rebut formació vocal d´Angela Lenton. Ha participat com a pianista a l´estrena de la cantata El Misteri del Palau de Raymond Andres, ha actuat al piano en diversos concerts de l´Orquestra Simfònica Ciutat d´Eivissa, ha realitzat recitals al Centre Cultural Can Ventosa d´Eivissa i ha acompanyat diversos cantants, com Pedro Planas o Susan Krongold; com a director del Cor Ciutat d´Eivissa ha dirigit nombroses actuacions a Eivissa, Formentera i a diverses localitats de Mallorca, Catalunya, Castella-Lleó, Comunitat Valenciana, Andalusia i Castella-la Manxa.

Els primers anys del s XXI ha compost melodies per a les activitats promocionals del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d´Espanya, entre les quals hi ha la ciutat d´Eivissa. [JaTP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments