Salomon, Paule

Salomon, Paule (Mâcon, França 1940) LIT Filòsofa i escriptora francesa.

Titulada en filosofia a la Universitat de Besançon (Franc Comtat), obtengué l'agregació a París (Nanterre).

Mentre treballava en una editorial en la creació d'una nova col·lecció literària, participà en primera línia als moviments d'avantguarda política de maig de 1968 a les idees de què s'afirmarà sempre fidel.

Començà a viatjar a Formentera l'estiu de 1969, on va viure de ple l'atmosfera llibertària i apassionada de la recerca de la nova vida portada pels joves viatgers d'aquell temps.

D'aquelles estades a l'illa i d'un altre estiu a Eivissa va néixer el seu primer llibre, L'enfant-soleil (El nen-sol), publicat l'any 1973, exaltació d'aquestes tribus espontànies compostes de gent de tot el món, de les seues joies, els seus vagareigs i els seus sofriments.

El missatge d'interioritat que conté aquesta obra autobiogràfica va inspirar la seua autora de manera decisiva per a la desena més de llibres escrits després, així com per a tots els seminaris que va organitzar en el transcurs dels anys següents, dedicats al desenvolupament personal, en particular al si de la parella. Diversos títols varen ser traduïts al castellà com La pareja interior, Bienaventurada infidelidad, El hombre lunar o Los hombres se transforman. [PiB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments