Sala de Cultura de la Caixa de Pensions

Sala de Cultura de la Caixa de Pensions ART/SOC Espai dedicat a sala per a diversos actes culturals i socials que va crear la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis de Catalunya i Balears als seus locals del passeig de Vara de Rey, annexos a les oficines bancàries, amb entrada pel carrer d'Abel Matutes Torres, i a la biblioteca pública i museu etnològic.

“La Caixa” s'havia instal·lat a Eivissa el novembre de 1930 i en aquell local se celebraren actes diversos, en especial els relacionats amb temes agraris i ramaders. També s'hi feren altres activitats com la celebració del Dia de Llibre. Per Nadal acostumaven a instal·lar-hi un naixement.

A partir de 1957 aquesta sala es dedicà especialment a les exposicions artístiques i durant aquells primers anys hi exposaren pintors com Ferrer Guasch, Emilio Laguna, David Walsh, Laureà Barrau, Antoni Pomar, Carloandrés i molts d'altres.

L'octubre de 1966 acollí l'exposició dels primers premis de la I Biennal d'Eivissa, ja que la segona edició de la Biennal se celebrà als locals del futur museu arqueològic de la via Romana.

Quan a final dels anys seixanta “la Caixa” traslladà la seu al carrer de Joan Xicó cantonada amb la via Púnica, també hi traslladà la sala d'exposicions, que romangué oberta fins que a començament dels anys noranta fou absorbida per l'ampliació de l'oficina principal d'aquesta entitat a Eivissa.

El caràcter social de la Caixa de Pensions va fer que al costat d'artistes d'indubtable qualitat com Riera Serra, Ormaolea i alguns dels apuntats més amunt, hi exposassin també artistes novells. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments