Roure-Torent, Josep

Roure-Torent, Josep (Catalunya 1902 — Mèxic 1955) LIT Escriptor que va fer diverses estades a Eivissa durant els anys trenta del s XX.

A la mort de Hans Jakob Noeggerath (1934), el seu pare, el Dr. Felix Noeggerath, va confiar a l'escriptor català els apunts i les anotacions que havia fet de les seues investigacions etnològiques des de 1932 fins a la seua mort, amb l'encàrrec de preparar-ne una possible edició.

La Guerra Civil va endarrerir el projecte, que hagué d'esperar a l'any 1944, quan se'n presentà una part (Contes d'Eivissa) als Jocs Florals de la Llengua Catalana, celebrats a l'Havana, en els quals guanyà el premi extraordinari.

El llibre va aparèixer el 1948 al Club del Llibre Català, a Mèxic, amb un pròleg de Josep Carner i il·lustracions de l'artista català Joan Sunyer. L'Editorial Mediterrània-Eivissa en va fer una reimpressió (1997).

Durant el seu exili mexicà Roure-Torent col·laborà en la revista cultural escrita en català Pont Blau, publicada entre 1952 i 1963. També col·laborà a la revista Lletres, impulsada per Agustí Bartra i Anna Murià. Mantengué correspondència amb Joan Amades sobre el tema d'interès comú de les rondalles. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments