Riera Serra, Francesc

Riera Serra, Francesc (Eivissa 1924 — 2001) ART Pintor.

Estudià a l'Institut d'Ensenyament Mitjà d'Eivissa i posteriorment a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics de la ciutat. L'any 1944 es traslladà a Barcelona, on ingressà a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi per estudiar pintura.

Formà part del grup barceloní Lucerna amb el qual exposà al Saló Ebusus l'any 1949. El 1950, quan ja tenia el títol de professor de dibuix, va viatjar a París, on residí durant un temps.

L'any següent rebé el primer premi en el II Certamen de Primavera de Palma i el tercer del II Saló de Tema Obligat del Cercle de Belles Arts de la mateixa ciutat.

El 1953 guanyà la beca de “La Alhambra de Granada” i la de la Fundació R. Amigo Cuyas per a Espanya i un any després la mateixa beca per a l'estranger, la qual cosa li permeté realitzar llargues estades a Itàlia i a Franca.

Dos anys més tard, exposà a l'Acadèmia Espanyola de Belles Arts de Roma i realitzà el vestuari per a l'estrena del ballet Pavana Real de Joaquín Rodrigo al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Al llarg dels anys seixanta viatjà a França, Grècia i Turquia.

En un principi la seua obra mostra l'interès pels bodegons de caire clàssic i el paisatge d'Eivissa. L'any 1958 pintà al fresc un gran mural per a la decoració del bar de l'Hotel Figueretes, en què es representen figures humanes amb un paisatge marí com a fons.

Des d'aleshores, les figures humanes foren una constant a la seua obra, principalment les joves dones eivissenques, de mans delicades, lluint les millors robes i emprendades, dones estilitzades, refinades i elegants.

La tècnica que més emprà fou principalment la pintura a l'oli, amb abundants i fins tocs d'espàtula, els colors són clars i delicats, propis del món poètic i idealitzat que reflecteix.

Va realitzar nombroses exposicions a galeries de Palma, a l'Ateneu de Maó, a Andorra, a Itàlia, a Atenes i a Istanbul, la darrera de les quals va ser l'any 1976 a la Caixa de Pensions d'Eivissa.

La seua obra forma part de col·leccions de Nova York, Estocolm, París, Madrid i Barcelona, i és igualment present a museus d'Itàlia i França, així com a l'Ajuntament de Palma i a la Diputació de Granada. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments