Riera Riera, Josep

Riera Riera, Josep (Sant Antoni de Portmany 1955) SOC Periodista i escriptor.

Fou redactor, fotògraf i un dels encarregats d'editar les notícies d'àmbit nacional i internacional a Diario de Ibiza entre 1973 i 1986. Llavors passà a La Prensa de Ibiza, en què va treballar a la secció de local, i a més hi va exercir el càrrec de cap de tancament (1989-1993). Transcorreguts dos anys de la desaparició d'aquest rotatiu, ingressà al setmanari Proa (1995-1998).

Va presentar i dirigir el programa Los archivos del misterio, emès per Radio Diario de Ibiza (1982-1984) i Radio Ibiza SER (1986). Així mateix, ha col·laborat a Diario de Mallorca, Última Hora, Televisió Espanyola (TVE) i al canal autonòmic IB3, entre altres mitjans de comunicació.

Des de fa gairebé quaranta anys es dedica a la investigació de temes històrics, culturals i folklòrics i tracta sobretot qüestions relacionades amb els mites, les tradicions i les llegendes populars, no només de les Pitiüses sinó també de la resta del món.

És autor dels llibres Espurnes (poesia, 1995) i Manuel Azaña, intelectual y político (biografia, 1996).

Els seus estudis poden consultar-se, tant els ja coneguts com els que romanen inèdits, mitjançant dues adreces personalitzades d'Internet: www.lagatayelbuho.com (de 1995 ençà) i www.elsantuari.wordpress.com (2007). [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments