Ribes Guasch, Bartomeu

Ribes Guasch, Bartomeu (Eivissa 1959) LIT

Poeta. L'any 1979 va ser guanyador del Premi Baladre convocat per l'Institut d'Estudis Eivissencs pel recull Vint-i-cinc poemes illencs, publicat l'any següent, i aquell mateix any va guanyar la medalla Ginesta d'or de poesia jove als Jocs Florals del Rosselló celebrats a Perpinyà.

L'any 1998 va quedar finalista del Premi Charles Baudelaire convocat per la revista Hojas Iconoclastas pel poema “Interregne”, més tard recollit al llibre Agrupament de la peresa. L´any 2001 va rebre el Premi Illa de Formentera-Marià Villangómez Llobet ex aequo pel llibre Agrupament de la peresa, coeditat per Res Publica i el Departament de Cultura del Consell, que convocava el premi.

L'any 2002 publicà Temps, pintura mental a la col·lecció “El Turó” de la Fundació “Sa Nostra”.

L'any 2003 resultà finalista del Premi Vila de Martorell amb el llibre Letàrgic, que tragué l'any següent l'Editorial Mediterrània-Eivissa. L'any 2005 publicà Fugida en groc a la col·lecció “Veus de paper” de la Fundació “Sa Nostra” i aquell mateix any sortí el llibre de sonets Llengua mortal, de nou a la col·lecció “El Turó”.

L'any 2006 fou guanyador del Premi Vila de Martorell per l'obra Línia de flotació, publicada a Vicna Edicions l'any 2007.

Té altres llibres de poesia publicats, com Recomençaments (2008), Bellumes (2010), Conhort i malahaurança per al diluït recipient del llamp (2012), Correspondències (2013), conjuntament amb Toni Roca; Els avisos  (2016).

L'any 2013 va publicar una guia didàctica sobre Marià Villangómez titulada Marià Villangómez. Rutes literàries.

Ha col·laborat a diaris i revistes amb articles de crítica literària i de creació.

Alguns dels seus poemes han estat musicats i interpretats per Projecte Mut i Ramon Mayol & Susan Rozsa.

La seua poesia es pot situar entre el postsimbolisme de metàfora elaborada i una poesia més complexa que l'autor entén com una investigació dins el propi subconscient. [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments