Ribas Fuentes, Joan-Albert

Ribas Fuentes, Joan-Albert (Eivissa 1962) SOC/LING Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de les Illes Balears (1986).

Va ser vocal d'informació i relacions de l'Institut d'Estudis Eivissencs des de l'any 1987 fins al 1993. Va codirigir, amb Antoni Marí Marí , des de la seua represa l'any 1989 fins a l'any 2001, l'almanac El Pitiús i ha col·laborat en aquesta publicació i en diversos mitjans de comunicació local, tant a la premsa diària com a publicacions culturals i a la ràdio.

Ha coordinat i dirigit diversos cursos per a la UIB i per a “Sa Nostra”, Caixa de Balears, com el Curs de Cultura Popular de les Illes Pitiüses per a aquesta darrera entitat des de 1998.

Ha estat el primer tècnic de normalització lingüística per oposició a les illes Pitiüses (al Consell Insular, 1993, plaça que ocupava interinament des de 1991).

Va ser el redactor de la sèrie d'articles Línia directa des d'Eivissa , publicada entre els anys 1994 i 1999 i de la qual aparegueren més de 280 articles a la premsa local, responent consultes dels lectors relacionades, bàsicament, amb la llengua, la cultura popular i els drets lingüístics.

És coautor amb Marià Torres Torres i Joan Marí Cardona de l'obra Vicent Serra Orvai (1869-1952), fill il·lustre de Sant Josep. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments