Reid, Felicity

Reid, Felicity (Woodbridge, Anglaterra 1929) LIT/ART/ENSENY

Professora, periodista, tipògrafa i pintora. Nascuda com Felicity Pope, filla d'un general de brigada de les forces aèries angleses, fou educada en el Thornton College de Buckinghamshire, abans que la seua família es traslladàs al Canadà quan ella tenia disset anys. A la British Columbia University cursà estudis de llengües eslaves i relacions internacionals; entre els seus companys hi havia Rolph i Mary Blakstad, que després foren els seus vesins a Eivissa. També allí va conèixer Robert Reid, el seu futur marit.

Després d'acabats els estudis, els Reid fundaren el 1952 Graphos Press, també coneguda com Nevermore Press, una de les principals impremtes privades del Canadà. El disseny innovador en llibres els va valer una beca de The Canada Council (1961) per investigar l'ensenyament artístic i les editorials estrangeres. Després d'una visita a Kenya, Felicity i els seus quatre fills, tots homes, es reuniren amb el seu marit a París, on la pèrdua de tots els seus equipatges va interrompre bruscament el projecte. Un amic canadenc artista va suggerir-los que visitassin la família Blakstad a Eivissa, illa en la qual Felicity i els seus fills romangueren durant tretze anys.

Després dels quatre primers anys que varen viure a Santa Eulària des Riu, es traslladaren a Sant Llorenç de Balàfia el 1965, on crearen una escola (The School o Felicity's School, 1969) en una casa coneguda com sa Raconada, que passats els anys ha estat el restaurant Can Gall. The School reunia alumnes de deu nacionalitats i aplicava el currículum del batxillerat internacional d'una organització sense afany de lucre fundada el 1968 a Ginebra per a famílies itinerants. Les classes convencionals del matí eren complementades amb altres de teatre, ball i art a la tarda; cal apuntar que entre els molts idiomes que s'ensenyaven hi havia el xinès.

Entre 1974-75 Reid va treallar com a governanta a l'Iran. Després es traslladà a Mont-real on estudià la carrera de magisteri a la Universitat de McGill i arribà a directora d'estudis de la Canadair. En retirar-se d'aquesta ocupació, el 1988 tornà a Eivissa, on ensenyà al col·legi anglès Morna Valley (1988-93) i en una acadèmia d'idiomes de Santa Eulària fins al 1995. Des de 1991 escriu una columna popular i ben documentada per a la revista anglesa mensual Ibiza Now (també traduïda a l'alemany i al castellà). A la primera sèrie “The Birds of Ibiza”, la succeïren “In the Campo” (flors silvestres) i després “In my Garden”. Des de la seua jubilació de l'ensenyament el 2002 ha començat a pintar olis, en especial bodegons i a preparar una guia de flors silvestres de l'illa. [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments