Redó, puig

Redó, puig TOPON

1.
Elevació de 166 m situada a la vénda des Cubells del poble del mateix nom. Al cim d'aquest puig hi ha les restes d'una fortificació prehistòrica, de la qual queda com a vestigi un doble anell concèntric realitzat amb pedres d'aparell ciclopi, que és reforçat a la banda de migjorn, la que mira cap a la mar i es troba més desprotegida. Aquesta fortificació s'ha comparat amb la murada de sa Cala, a la Mola (Formentera). Aquestos conjunts defensius s'han interpretat com la necessitat de defensar-se en moments d'inseguretat i de guaitar en la distància. Dins del recinte fortificat hi ha una creu fita gravada en la roca, que marcava la divisòria entre els quartons d'Algarb i de Portmany i que el Memoriale divisionis identifica com el puig Caria Beniomet. El Consell Insular declarà el 2002 tot el conjunt Bé d'Interès Cultural.

2.
Petit puig de 56 m d'altura, situat al tram costaner del Corb Marí, al poble de Sant Francesc de s'Estany, al N de cala Recuita.

3.
Elevació situada a la vénda de Porrals del poble de Sant Llorenç de Balàfia; és al SO de la torreta de sa Mala Costa. També rep el nom de puig de sa Fita Blanca, ja que al seu cim hi havia una fita que delimitava la cavalleria de Labritja.

4.
Elevació de 100 m situada a la vénda de Deçà Torrent del poble de Sant Agustí des Vedrà, a llevant del cap des Salt des Torrent, abans de desembocar as Port des Torrent. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments