Quiroga y Losada, Diego

Quiroga y Losada, Diego (Madrid 1880 — Sant Sebastià 1976) SOC Fotògraf i periodista. De família d'origen gallec, heretà de la seua mare el títol de marquès de Santa María del Villar.

De molt jove s'aficionà a la fotografia, primer amb plaques sobre vidre i després s'especialitzà en paisatges poc coneguts d'Espanya.

Sembla que començà la seua relació amb Eivissa a començament dels anys vint del s XX i continuà la dècada següent. Fou fundador del Club Alpino Español, que la dècada dels anys trenta recorregué Eivissa i escalà es Vedrà. Totes les fotografies d'aquella època foren destruïdes durant el saqueig que va patir la seua casa el juliol de 1936, juntament amb cent vint-i-cinc mil més.

A la postguerra tornà a relacionar-se amb les Pitiüses i d'aquell temps són la col·lecció de fotografies principalment de temàtica costumista; entre elles, cal destacar les que tenen com a objecte el vestit típic eivissenc, que en aquest cas comptà amb l'assessorament de Manuel Sorà Bonet. Part de les seues fotografies sobre les Pitiüses han estat publicades per Martin Davies a Eivissa-Ibiza, l'illa d´un temps.

Com a periodista, n'aparegueren diversos articles de temàtica pitiüsa a publicacions madrilenyes i un documentat article al Boletín de la Cámara de Comercio el 1936 que du el títol de “Rumbo a las Islas Pithiusas. El traje típico ibicenco”. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments