Puget i Acebo, Guillem

Puget i Acebo, Guillem (Eivissa 1945) SOC/BOT Farmacèutic i botànic. Es llicencià en farmàcia a la Universitat de Barcelona l´any 1968.

Com a estudiant universitari, fou delegat de facultat i membre de la junta de delegats del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB); a causa d'aquestes activitats antifranquistes fou expulsat el gener de 1968 a perpetuïtat de la Universitat de Barcelona i durant dos anys de la resta de les universitats de l'Estat espanyol. Una amnistia general per canvi de govern li permeté finalitzar els estudis.

Els anys 1968 i 1969 treballà als laboratoris farmacèutics Nezel (el 2008 Solvay), de Barcelona, alhora que exercia de col·laborador de les classes pràctiques de la càtedra de farmàcia galènica de la facultat de Farmàcia. Durant aquella etapa i fins a 1971 va militar al Front Obrer de Catalunya (FOC). Entre 1970 i 1971 treballà a la secció científica dels laboratoris farmacèutics Ferrer Internacional de Barcelona i després, fins a 1976, residí a la República Federal d´Alemanya, a la ciutat d´Aachen (Aquisgrà) per treballar als laboratoris H. Trommsdorf com a director de la fabricació de medicaments i desenvolupament galènic. Durant aquell període va militar al Partit Comunista d'Espanya i fou membre del seu comitè federal, màxim òrgan de direcció a Alemanya.

L'any 1976 tornà a Barcelona i fins a l´any 1981 treballà als laboratoris farmacèutics Almirall. Durant aquell període va militar en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), a les organitzacions de Ciutat Vella i de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) i arribà a ser secretari general d'aquesta última.

L'any 1981 tornà a Eivissa per assumir la titularitat de la farmàcia del seu pare, Cèsar Puget Riquer , i fins a 1995 milità al Partit Comunista de les Illes Balears (PCIB) del qual, fins a 1990, fou secretari general. El 1995 abandonà el PCIB i ingressà al partit Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE).

Des de l´any 1991 fins al 1998 fou membre de la junta directiva de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA), primer com a secretari i des de 1995 com a president, període caracteritzat per una intensa activitat reivindicativa.

Aficionat a la botànica, s'ha dedicat a l'estudi de la flora vascular de l'illa d´Eivissa i, juntament amb altres autors, ha publicat diverses aportacions al catàleg florístic, amb noves citacions de tàxons per a tot l'arxipèlag Balear o bé per alguna de les seues illes, com “Notes florístiques de les Illes Balears (V)” al Butlletí de la Societat d'Història Natural de les Balears, 44 (2001).

És col·laborador de l'Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i, des de 2000, n'és cap de l'àrea de botànica.

L'any 1999 l'Institut d'Estudis Eivissencs li concedí la Menció d'Honor Sant Jordi. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments