Premi Sant Jordi de Literatura

Premi Sant Jordi de Literatura LIT Concurs literari en llengua catalana per a alumnes de secundària i batxillerat convocat pel Departament de Cultura del Consell Insular amb la col·laboració dels seminaris de llengua i literatura catalanes dels instituts d’ensenyament secundari de les Pitiüses. Varen ser representants d’aquestos centres els que, en una reunió amb el Consell, proposaren la seua creació per tal d’afavorir la creativitat literària entre els alumnes d’ensenyament mitjà.

Des de la seua primera edició, l’any 1993, han estat dividits en dues categories: Premi Ramon Muntaner de Narrativa i Premi Marià Villangómez de Poesia. Els premis són vals per a la compra de llibres; a l’edició de 2005, a la qual es presentaren 99 treballs, eren un val de 310 euros per al treball guanyador i un per al segon premi de 190 euros, en cada una de les categories.

El jurat està format per representants de tots els centres de secundària participants i es reuneix al Departament de Cultura del Consell uns dies abans de la diada de Sant Jordi. Des de l’edició de l’any 2002, a petició dels membres del jurat, hi ha dues categories per a cada un dels premis: per a alumnes d’ESO i per a alumnes de Batxillerat.

Els treballs guanyadors han estat publicats periòdicament pel Departament de Cultura. N’han aparegut fins a l’any 2007 tres reculls: 1993-1995, 1996-1998 i 1999-2005. [EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments